speciaal glas

Naast isolerende beglazing en gewoon enkel glas zijn er nog vele soorten speciaal glas:

  • Decoratief glas
  • Veiligheidsglas/gelaagd glas
  • Gehard glas
  • Brandwerend glas
  • Glas met zonwering in de sponning
  • Spiegel
  • Glas met vakverdeling

 

Decor – figuurglas

Decoratief glas vind je vaak terug in buiten- en binnendeuren, maar is in alle maten leverbaar. Het kan enkel glas zijn of isolerende beglazing. In dat geval wordt één glas van het dubbel glas gemaakt van het decoratief glas.

Wij leveren een ruime sortering van decoratief glas/ figuurglas waaronder: satijnglas, byzantijns fijn, brute, flûtes, cathedraal, gothic.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas, ook gelaagd glas genoemd, bestaat uit minstens twee lagen glas die met elkaar verbonden zijn door middel van een folie. Het is zeer sterk en bij ongelukken in huis, wanneer bijv. een kind tijdens het spelen door het glas valt, houdt de folie het glas bij elkaar zodat er geen scherpe stukken op de grond vallen.  Ook maakt het voor inbrekers moeilijker om via het glas binnen te komen. Het wordt vaak toegepast bij ramen, deuren en schuifpuien, zeker als het glas doorloopt tot aan de grond. Veiligheidsglas is in enkel en als isolerende beglazing leverbaar, met oplopende dikte.

Gehard glas

Gehard glas is zeer sterk en inbraakwerend. Het grote verschil met veiligheidsglas is dat dit type glas bij een breuk in hele kleine stukjes uiteenvalt. De stukjes hebben geen scherpe randen.

Brandwerend glas

Brandwerend (dubbel) glas is veiligheidsglas, dat ook de doorslag en overslag van brand vertraagt zodat mensen meer tijd hebben om veilig een gebouw te verlaten. De vertraging kan 30 minuten of 60 minuten zijn.

Glas met zonwering in de spouw

Heel mooi en heel praktisch is het om glas te laten plaatsen met zonwering tussen het glas, genaamd Screenline. Geschikt voor alle ruimtes, maar zeker in de badkamer, keuken en slaapkamer. De zonwering hoeft niet te worden schoongemaakt en is verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Glas met vakverdeling

Sommige huizen hebben een vakverdeling in (een deel van) de beglazing. Of het nu 2, 4 of 20 vakken zijn, wij kunnen het leveren. De vakverdeling kan worden geleverd met glas waar de roeden binnen in het glas zijn geproduceerd. Of onze glasspecialisten maken een vakverdeling door (plak)roeden aan te brengen aan de buitenkant van het glas.

Spiegelglas

Spiegelglas kan in verschillende vormen en uitvoeringen worden geleverd: geslepen of ongeslepen, rechthoekig of ovaal of met een uitsparing.