Falkena - Glas en Schilderwerken

Falkena: Specialisten die hun vak verstaan

Falkena Glas en Schilderwerken is een bedrijf met kennis van zaken. Met - naast jong talent dat op school en bij ons de kneepjes van het vak leert - veel ervaren specialisten die hun vak verstaan. Onze ervaring is het resultaat van jarenlange ontwikkeling. Falkena gaat vooruit... en ver terug in de tijd!

Het was 1913 toen Heemstra Schilder en Behangbedrijf opgericht werd. Drie man sterk was het team, dat opereerde vanuit het dorp Witte Paarden. Hans en Mientje Falkena namen het bedrijf in 1980 over, noemden het Falkena Glas en Schilderwerk en gaven daarmee het startsein voor de groei naar een wat grotere, professionele onderneming met een team van zeker tien specialisten.

In 2009 groeide het bedrijf uit het pand in Witte Paarden en verhuisde het naar een nieuw, modern en goed bereikbare locatie in Steenwijk (Groot Verlaat). Vanaf deze plek bedient Falkena Glas en Schilderwerken nog altijd al zijn klanten in de hele regio. Veel van onze medewerkers zijn al jaren werkzaam bij Falkena en hebben een persoonlijk en vertrouwd contact opgebouwd met onze klanten. Dat werkt wel zo prettig!

Falkena Glas en Schilderwerken is een echt familiebedrijf, waar samenwerking en onderling vertrouwen belangrijke zaken zijn. In 2002 ging Roelof Falkena als onderhoudsschilder en werkte de laatste jaren samen  Hans en Mientje in de werkvoorbereiding. Zo heeft hij de fijne kneepjes van het vak én het ondernemen geleerd. Sinds 2017 heeft Roelof het bedrijf volledig overgenomen.

 

Het pand in Steenwijk biedt voorlopig voldoende ruimte voor onder meer de schilderswerkplaats, spuitcabine, magazijn en ons kantoor. Ook Van de Riet Reclame van Marijke Falkena-Van de Riet is in dit gebouw gevestigd. 

Anno 1978 in de Witte Paarden: